16 Kasım 2015 Pazartesi

                                                           bu kalıplara ihtiyacınız olacaktır


  • Yarım paket tereyağı veya margarin(125 gr oda sıcaklığında),
  • Yarım su bardağı toz şeker,
  • Yarım su bardağı pekmez,
  • 1 adet yumurtanın sarısı,
  • 4 su bardağı un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın,
  • 1 silme tatlı kaşığı toz zencefil.

Zencefilli Kurabiye Yapılışı

Kabın içine tereyağını, toz şekeri koyup, karıştıralım.
Üzerine pekmezi, yumurtanın sarısını ilave edip, karıştırmaya devam edelim.
Sonra tarçını, toz zencefili, unu, kabartma tozunu koyalım ve iyice yoğuralım.
Daha sonra tezgahı unlayıp, hazırladığımız hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açalım ve kalıplarla keselim.Önceden ısıtılmış 175° fırında 10 dakika kadar pişirelim.
                                                                         veee hazır

                                           dilerseniz zevkinize göre süsleyebilirsiniz AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder